bietka

bietka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 188]

Parówki w waflach tortowych

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Jest przy tym trochę roboty, ale efekt końcowy pyszny.

Parówki w waflach tortowych Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Parówki w waflach tortowych

 

  • 1 opakowanie wafli tortowych

 

  • 20 parówek

 

 

  • 2 cebule

 

 

 

 

 

 

 

  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Parówki w waflach tortowych
Ziemniaki gotujemy , przeciskamy przez praskę, doprawiamy do smaku pieprzem i solą . Cebulę kroimy w piórka, dodajemy czosnek granulowany i podsmażamy. Pieczarki kroimy w plasterki i dodajemy do cebuli i czosnku chwilę jeszcze smażymy. Każdy wafel kroimy na 4 części, w opakowaniu jest 5 więc wyjdzie nam 20 kawałków. Parówki obieramy z osłonek. Każdy kawałek wafla smarujemy ciepłymi ziemniakami, na ziemniakach rozkładamy pieczarki i dajemy parówkę i zwijamy. Każdy rulonik obtaczamy w rozbitym jajku i bułce tartej, smażymy na złoty kolor z każdej strony.
Parówki w waflach tortowych
Gotowy wafel obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na złoty kolor.

Tagi:

jajko tarta jajka