Sposób przygotowania:
Parówki w waflach tortowych
Ziemniaki gotujemy , przeciskamy przez praskę, doprawiamy do smaku pieprzem i solą . Cebulę kroimy w piórka, dodajemy czosnek granulowany i podsmażamy. Pieczarki kroimy w plasterki i dodajemy do cebuli i czosnku chwilę jeszcze smażymy. Każdy wafel kroimy na 4 części, w opakowaniu jest 5 więc wyjdzie nam 20 kawałków. Parówki obieramy z osłonek. Każdy kawałek wafla smarujemy ciepłymi ziemniakami, na ziemniakach rozkładamy pieczarki i dajemy parówkę i zwijamy. Każdy rulonik obtaczamy w rozbitym jajku i bułce tartej, smażymy na złoty kolor z każdej strony.
marietta
meggii791
w niedziele mam gosci i wyprobuje je i podam na kolacj :-)
bietka
nas w domu jest 8 osób, więc 20 porcji to wcale nie tak dużo, wychodzi 2i pół na łebka :)