Sposób przygotowania:
Parówki z pieczarkami.
Pieczarki oczyścić i pokroić na małe kawałki. Na patelni rozgrzać oliwę. Wsypać pieczarki, dodać sól i pieprz dla smaku. Dusić podlewając wodą. W rondleku rozgrzać dużą ilość oliwy. Cebule drobno posiekać i dusić w oliwie, aż zrobi się złocista. Na osolony wrzątek wrzucić makaron, zagotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić i przepłukać pod zimną wodą. Parówki również wrzucić na wrzątek. Gotować kilka minut, aż zrobią się miekkie.Odsączyć z wody i pokroić na grube plasterki. Jajka roztrzepać widelcem z mlekiem, solą i pieprzem. Przelać je do dużej miski. Dodać podduszone pieczarki, cebulę, ugotowany makaron, ser, oraz parówki. Wszystko dokładnie wymieszać. Naczynie żaroodporne nasmarować oliwą, przełozyć z miski zapiekankę, nie zamykać naczynia. Piekarnik rozgrzać do 200 C, włożyć zapiekanke i zapiekać, aż się zarumieni.