dominika1987

dominika1987

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 282]

Pascha

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pascha, czyli deser serowy na zimno.

Pascha

Składniki:

Pascha

 

Sposób przygotowania:

Pascha
Mleko zagotować, Śmietanę utrzeć z jajkami i cukrem. Do gotującego się mleka dodać ziarenka wanilii, wlać masę śmietanową i podgrzewać, mieszając, aż oddzieli się serwatka. Powstały ser przecedzić przez gęste sito, starannie odcisnąć i wystudzić. Masło utrzeć na puszystą masę, dodawać po łyżce sera, wciąż ucierając, aż składniki się połączą. Na końcu dodać sok z cytryny i bakalie, wymieszać. Niewielką formę do babki wyłożyć zwilżoną gazą, wypełnić masą serową, mocno dociskając. Przykryć i odstawić do lodówki, aż zastygnie. Deser wyjąć, odwracając formę, usunąć gazę i pokroić na porcje.