Sposób przygotowania:
Pascha wyjątkowa
Twaróg mielmy dwukrotnie. Jaja gotujemy na twardo, wyjmujemy żółtka i jeszcze raz mielimy ser tym razem dodając żółtka. Następnie do sera dodajemy masło utarte z cukrem, mieszamy, dodajemy cukier wanilinowy i laskę wanilii. Czekoladę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Ciasto dzielmy na dwie części. Do pierwszej dodajemy startą czekoladę. Do drugiej - migdały, rodzynki i skórkę pomarańczową. Dokładnie mieszamy składniki w obu ciastach. Formujemy kulę z obu mas. Następnie kładziemy jedną na drugą i owijamy dużym kawałkiem gazy lub serwetki, mocno ściskamy, a na wierzch kładziemy np. deseczkę. Całość wstawiamy do lodówki na ok 24h. Po tym czasie odwijamy serwetkę i posypujemy ciasto bakaliami. Podajemy na zimno.