szewczyk

szewczyk

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 101]

paski z kurczaka na przystawkę

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 16

wersja popularnych schabowych,jednakże na imprezę łatwiej jest chwytać tzw. paluszki,niż walczyć ze schabowym,wersja na szwedzki stół

paski z kurczaka na przystawkę

Składniki:

paski z kurczaka na przystawkę

 

  • w zależności ile chcemy tego przyrządzić..na widocznym zdjęciu:

 

  • 2 średnie piersi z kurczaka,najlepiej trzy,ponieważ odcina się białe części i ewentualnie kostki,co sprawia,że mięsa robi się mniej,również podczas smażenia

 

Sposób przygotowania:

paski z kurczaka na przystawkę
Tak jak w przypadku schabowych rozbijamy kotleta, lecz nie na zbyt cienkiego, raczej kroimy grubszą warstwę płatu i kroimy go na paski;każdy paluszek obsmarowujemy pieprzem chilli i taczamy w mleku,następnie w bułce tartej i starannie smażymy. Smacznego!