Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Pasta do chleba z pieczarek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jak ktoś lubi pastę pikantną, można dodać ketchup o ostrym smaku.

Pasta do chleba z pieczarek

Składniki:

Pasta do chleba z pieczarek

 

  • 20 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 3 jajka
  • 1 łyżka ketchupu
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 4 łyżki utartego żółtego sera

Sposób przygotowania:

Pasta do chleba z pieczarek
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i bardzo drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić posiekaną cebulę, wsypać drobno posiekane lub starte na grubej tarce pieczarki, smażyć do odparowania płynu, przestudzić. Zimne pieczarki dodać do jajek, wlać majonez wymieszany z ketchupem i musztardą, dodać połowę sera, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.