Sposób przygotowania:
Pasta rabarbarowa
Rabarbar obrać i pokroić w kostkę,
rodzynki sparzyć osączyć w miseczce skropić winem
do rondla włożyć rabarbar i cebule, rozprażyć
dodać wszystkie składniki (oprócz octu i miodu)
i gotować na małym ogniu ok 30 min ciągle mieszając...
po czym zmiksować i dodać ocet i gotować kolejne 30 min
pod koniec gotowania dodać miód i odparować
gęstą pastę dodać do słoiczków i pasteryzować ok 10 min
rodzynki sparzyć osączyć w miseczce skropić winem
do rondla włożyć rabarbar i cebule, rozprażyć
dodać wszystkie składniki (oprócz octu i miodu)
i gotować na małym ogniu ok 30 min ciągle mieszając...
po czym zmiksować i dodać ocet i gotować kolejne 30 min
pod koniec gotowania dodać miód i odparować
gęstą pastę dodać do słoiczków i pasteryzować ok 10 min
Tit
luna19
a dziwne.... to juz nie pierwszy raz mi zniklo :((( juz poprawiam