kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1068]

Pasztet z brukselką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na mały pasztecik mięsny z brukselką. Pyszny i posypany czarnuszką, dobrze smakuje z chlebem. Polecam.

Pasztet z brukselką

Składniki:

Pasztet z brukselką

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z brukselką
Do miski przekładamy składniki na pasztet i dokładnie mieszamy. Na dno foremki wkładamy cieniutką warstwę masy mięsnej i w nią lekko wciskamy mrożone brukselki. Na brukselkę wykładamy resztę masy mięsnej, wyrównujemy i posypujemy czarnuszką. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temp. 200 stopni przez 40 minut.

Tagi:

pasztet mięso