malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Pasztet drobiowy

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo lubię pasztety, a szczególnie drobiowe. Możemy kroić w grube plastry i zjadać sam lub smarować chleb.

Pasztet drobiowy

Składniki:

Pasztet drobiowy

 

Sposób przygotowania:

Pasztet drobiowy
Pierś z indyka kroimy w kostkę. Następnie mielimy. Dodajemy do mielenia również skórę oraz wątróbkę. Masę wyrabiamy. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Wbijamy jajka. Wsypujemy bułkę tartą. Masę zagniatamy. Wyrabiamy dokładnie. Następnie dodajemy gałkę muszkatołową oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Przekładamy masę do keksówki. Posypujemy papryką. Pieczemy przez godzinę w temp. 160 stopni.