mysza13k

mysza13k

Starszy Kucharz
[Przepisów: 48]

Paszteciki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Nadaja sie do barszczu i na danie wigilijne

Paszteciki

Składniki:

Paszteciki

 

 

  • Farsz:
  • 1 kapusta pekinska
  • suszone lub swieze grzyby ilosc w zaleznosci od smaku
  • sol
  • pieprz szczypta cynamonu
  • maslo

Sposób przygotowania:

Paszteciki
Wyrobic ciasto i na noc wlozyc do lodowki.
Suszone grzyby namoczyc i ugotowac do miekkosci,natomiast swieze udusic na masle.
W rondlu rozgrzac maslo dodac poszatkowana drobniutko kapuste i drobno pokrojone grzyby.Przyprawic sola pieprzem i cynamonem.Dusic do miekkosci.
Rozwalkowac wyjete z lodowki ciastoi na kraju wylozyc walek farszu zwinac cienka rolade i pokroic w ukosne paszteciki.Tak postepowac do skonczenia ciasta i farszu.Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stokolo 20 minut.Mozna je zamrozic.