Sposób przygotowania:
Paszteciki
Wyrobic ciasto i na noc wlozyc do lodowki.
Suszone grzyby namoczyc i ugotowac do miekkosci,natomiast swieze udusic na masle.
W rondlu rozgrzac maslo dodac poszatkowana drobniutko kapuste i drobno pokrojone grzyby.Przyprawic sola pieprzem i cynamonem.Dusic do miekkosci.
Rozwalkowac wyjete z lodowki ciastoi na kraju wylozyc walek farszu zwinac cienka rolade i pokroic w ukosne paszteciki.Tak postepowac do skonczenia ciasta i farszu.Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stokolo 20 minut.Mozna je zamrozic.
Suszone grzyby namoczyc i ugotowac do miekkosci,natomiast swieze udusic na masle.
W rondlu rozgrzac maslo dodac poszatkowana drobniutko kapuste i drobno pokrojone grzyby.Przyprawic sola pieprzem i cynamonem.Dusic do miekkosci.
Rozwalkowac wyjete z lodowki ciastoi na kraju wylozyc walek farszu zwinac cienka rolade i pokroic w ukosne paszteciki.Tak postepowac do skonczenia ciasta i farszu.Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stokolo 20 minut.Mozna je zamrozic.
eli_555
góralka