pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Paszteciki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

dobre, łatwe i przyjemne po prostu pycha

Paszteciki

Składniki:

Paszteciki

 

  • 2 arkusze ciasta francuskiego
  • pieprz i sól,
  • 10 dag mielonej wołowiny
  • ¼ łyżeczki mielonego ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka brandy
  • 1 posiekana szalotka
  • 1 żółtko
  • 10 dag pasztetu DROP

Sposób przygotowania:

Paszteciki
Do mięsa wołowego dodać pasztetu DROP oraz wszyskie inne pozostałe składnik. Całość doprawić pieprzem i solą. Z powstałej masy uformować ok.10-14 kulek. Z pozostałego ciasta wykroić kółka 3 razy większe od wielkości kulek. Następnie zawinąć je na pulpety. Ściśnij u góry. Wysmarować tłuszczem. Piec ok. 15- 20 minut w temperaturze 200 stopni.