Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Paszteciki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Idealnie nadajace się na np. imieniny

Paszteciki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Paszteciki

 

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki
Drożdże rozrobić (z odrobina śmietany, maki i troszke cukru) gdy wyrosnie dodać do maki, jajka i śmietany. Margarynę roztopić i zimna dodać do ciasta. Wyrabiać przez chwilę. Rozwalkować cienko. Rozsmarować farsz (mieso, ew. mogą być grzyby lub kapusta). Zwinąc w rulon( grubośc zależna jakiej wielkości chcemy paszteciki), ręką go spłaszczyć i ciąć na paseczki takiej długości jakiej chcemy paszteciki. Posmarować białkiem, aby ładnie się zarumieniły. Piec w temp. 180-200 stopni aż będą mieć złocisty kolor.
Paszteciki