Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Paszteciki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

smaczne paszteciki - do tego barszczyk czerwony i rewelacyjne danie gotowe

Paszteciki

Składniki:

Paszteciki

 

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki
Mięso gotujemy (np w rosole). Cebule kroimy w talarki i przesmazamy na margarynie z zabkiem czosnku. Mielimy mieso razem z cebulą i czosnkiem, doprawiamy przyprawami do smaku i dodajemy jajka. robimy ciasto: ciasto dokladnie zagniatamy i walkujemy w prostokąty o szerkosci nie wiekszej niz 10cm, a długosci dowolnej. Wzdłuz długosci ukladamy na skraju ciasta mase miesną, poczym zwijamy do środka a następnie kroimy uformowany walek na odcinki o ok 4cm dlugosci. ukladamy na wysmarowanej margaryna formie i wstawiamy do piekarnika