Sposób przygotowania:
Paszteciki a la sajgonki
Gęsie wątróbki myjemy pod bierzącą zimną wodą, osuszamy i dokładnie oczyszczamy z wszelkich żyłek, włókien, kroimy na drobne równe kawałki. Rozgrzewamy patelnie, smażymy pokrojony w kostkę boczek przez kilka minut, następnie dodajemy wątróbki, wszystko smażymy 5-6 minut.
Do miski dodajemy kolejno: wątróbki, boczek, jajka,kieliszek brandy,masło, przyprawy, wszystko bardzo dokładnie miksujemy i przecieramy przez sito. Papier ryżowy namaczamy, układamy farsz z wątróbki, zwijamy tak jak sajgonka i obsmażamy na gorącej oliwie. SMACZNEGO.
Do miski dodajemy kolejno: wątróbki, boczek, jajka,kieliszek brandy,masło, przyprawy, wszystko bardzo dokładnie miksujemy i przecieramy przez sito. Papier ryżowy namaczamy, układamy farsz z wątróbki, zwijamy tak jak sajgonka i obsmażamy na gorącej oliwie. SMACZNEGO.
rozmarzona.marzena
KRISTOFE
Maria gotuje