Sposób przygotowania:
Paszteciki do barszczu
CIASTO: Mąkę przesiać na stolnicę, wysiekać z masłem i proszkiem do pieczenia. Dodać jajka i drożdże roztarte ze śmietaną i szybko zarobić. Dać do lodówki na pół godziny. Przygotować farsz. FARSZ: Kapustę ugotować,odcisnąć, posiekać drobno. Ugotowane mięso zmielić w maszynce. Na patelni rozgrzać olej, zrumienić cebulę. Następnie dodać kapustę, podsmażyć chwilę i dodać mięso. Wymieszać i smażyć 10 minut. Farsz doprawić solą, pieprzem, gałką i majerankiem. Gdy farsz będzie za gęsty można dodać trochę śmietany. Ciasto rozwałkować na grubość 1 cm, położyć farsz - zwinąć w rulonik i pokroić na kawałeczki długości 10 cm. Smarować roztrzepanym jajkiem i piec w temp. 170 stopni ok. 35 min.