Sposób przygotowania:
Paszteciki drożdżowe z kapustą i miesem
Drożdże rozprowadzamy ciepłym mlekiem,dodajemy 2 łyżki mąki i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut.Po tym czasie dodajemy mąkę,jajko,żółtko oraz tłuszcz i zagniatamy.Następnie odstawiamy do wyrośnięcia.Gotujemy kapustę,mielimy.Mięso podsmażamy lekko.Siekamy i podsmażamy cebulkę.Mieszamy cebule,mięso i kapustę.Doprawiamy.Ciasto dzielimy na 5 części.Rozwałkowujemy je na prostokąty.Na każdym układamy 1/5 części farszu i zwijamy w rulonik.Każdy rulonik dzielimy skośnie na 5 pasztecików. Czekamy aż wyrosną i każdy z nich smarujemy roztrzepanym białkiem.Pieczemy 30 minut w temperaturze 200*C -powinny ładnie się zarumienić.Smacznego!