Sposób przygotowania:
Paszteciki drożdżowe z mięsem i grzybami
Grzyby dokładnie umyć, zalać wrzątkiem, dodać sól i gotować do miękkości. Ugotowane odcedzić i ostudzić. Bułkę namoczyć w wodzie. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kawałki. Posiekaną cebulę zeszklić na oleju, wrzucić mięso, smażyć, aż się zrumieni. Wlać bulion i dusić do miękkości. Mięso wystudzić i zemleć razem z cebulą, grzybami i odciśniętą bułką. Farsz doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Mąkę przesiać do miski. Drożdże rozpuścić w letnim mleku, utrzeć z cukrem i 2 łyżkami mąki. Odstawić w ciepłe miejsce, aż rozczyn podwoi objętość. Do miski z mąką wbić jajka, dodać sól, wymieszać, wlać rozczyn i wyrabiać ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Na końcu wlać rozpuszczoną, ostudzoną margarynę, wyrabiać jeszcze przez chwilę, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Kiedy ciasto podwoi objętość (po około 30-40 minutach), podzielić je na kilka mniejszych porcji. Każdą rozwałkować na paski grubości około 1 cm, nałożyć wzdłuż farsz i zwinąć w rulon. Każdy rulon pokroić na prostokąty o długości około 6 cm i posmarować rozmąconym żółtkiem. Piec około 30 minut w temperaturze 190-200 stopni.