slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 648]

Paszteciki porosołowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczne paszteciki upieczone z warzyw oraz mięsa z rosołu. W ten sposób nie marnujemy żywności i mamy świetne smarowidło do kanapek. Polecam

Paszteciki porosołowe

Składniki:

Paszteciki porosołowe

 

  • kawałek selera z rosołu
  • 1 średnia pietruszka z rosołu
  • 3 średnie marchewki z rosołu
  • mięso z ćwiatki i udka z rosołu
  • 2-3 łyżki bułki tartej
  • 1/2 łyżeczki soli, pieprzu, ziół prowansalskich
  • 1 łyżka suszonych pomidorów w płatkach
  • 1 jajko

Sposób przygotowania:

Paszteciki porosołowe
Oddzielamy mięso od kości i przepuszczamy wraz z warzywami przez maszynkę do mielenia. Następnie dodajemy pozostałe składniki i mieszamy dokładnie. Następnie przekładamy masę na paszteciki do 4 foremek aluminiowych na babeczki.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w 180 stopniach.

Smacznego