lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Paszteciki w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Paszteciki w cieście francuskim

Paszteciki w cieście francuskim

Składniki:

Paszteciki w cieście francuskim

 

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki w cieście francuskim
Pierś z kurczaka,pokrój i przesmaż na oleju z każdej strony.Jaja ugotuj na twardo,żółtka utrzyj z drobno posiekanym miąższem z awokado oraz śmietaną na gładką,puszystą masę.Dopraw ją do smaku sokiem z cytryny,solą i pieprzem.Na koniec dodaj do niej posiekane białka,wymieszaj.Ciasto francuskie rozmroź,pokrój w kwadraty na każdym z nich kładź porcję farszu oraz kawałek piersi z kurczaka,zwijaj paszteciki które posmaruj z wierchu żółtkiem i piecz w 180 st przez około 30 minut.