Sposób przygotowania:
Paszteciki w naleśnikach z kapustą słodk
Kapustę opłukać, ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem szczypty cukru. Odsączyć. Ostudzić. Cebulę drobno pokroić, podsmażyć na tłuszczu. Kapustę przepuścić przez maszynkę do mielenia (odlać sok), wymieszać z podsmażoną cebulą. Przyprawić solą, pieprzem, cukrem i gałką muszkatołową do smaku. Żółtka zmiksować z mlekiem i szczyptą soli. Dodać mąkę, nadal miksować. W zależności od gęstości ciasta dodawać wodę. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Smażyć cienkie naleśniki (tylko, by się ścięły). Następnie naleśniki posmarować farszem z kapusty, zawinąć, panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na złoto z obu stron. Podawać gorące np. z sosem grzybowym lub pomidorowym.
![Paszteciki w naleśnikach z kapustą słodk Paszteciki w naleśnikach z kapustą słodk](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/paszteciki-w-nalesnikach-z-kapusta-slodk-211811.jpg)
![Paszteciki w naleśnikach z kapustą słodk Paszteciki w naleśnikach z kapustą słodk](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/paszteciki-w-nalesnikach-z-kapusta-slodk-211812.jpg)
![Paszteciki w naleśnikach z kapustą słodk Paszteciki w naleśnikach z kapustą słodk](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/paszteciki-w-nalesnikach-z-kapusta-slodk-211813.jpg)
![Paszteciki w naleśnikach z kapustą słodk Paszteciki w naleśnikach z kapustą słodk](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/paszteciki-w-nalesnikach-z-kapusta-slodk-211814.jpg)