Sposób przygotowania:
Paszteciki z ciasta francuskiego
Grzyby suszone umyć i zamoczyć przynajmniej na 2 godziny. Następnie ugotować, wyjąć z wywaru i drobno posiekać. Kapustę białą ( nie kiszoną) ugotować, odcedzić ostudzić i bardzo drobno posiekać. Na smalcu zeszklić posiekaną cebulę, dodać drobno posiekane lub starte na tarce o dużych oczkach pieczarki, smażyć około 6-7 minut. Następnie do farszu włożyć posiekaną kapustę, suszone grzyby, bułkę tartą. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać, smażyć przez kilka minut. Ciasto francuskie ułożyć na desce, wzdłuż dłuższego boku nałożyć farsz i zwinąć w rulon. Posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać sezamem, pokroić na 4 cm kawałki, ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 200 stopni około 12-15 minut.