Sposób przygotowania:
Paszteciki z francuskiego ciasta z szynką
Ciasto francuskie po wyjęciu rozpakować i rozmrozić na talerzu, po czym rozwałkować na stolnicy posypanej lekko mąką i podzielić nożem na kwadraty o śr. 7 razy 7.
Brokuły opłukać i podzielić na różyczki, a szynkę pokroić na zapałkę. Można dodać trochę sera startego żółtego z dziurami lub cheddara.
Nakładać łyżką na każdy płat ciasta po trzy różyczki brokuł, garstkę szynk, po szczypcie suszonych ziół i i startego sera, po czym zalepić płat ciasta w tzw. pieróg oraz naciąć na wierzchu drabinkę, by nadzienie" oddychało".
Posmarować na wierzchu ciastka rozmąconym białkiem i posypać saezamem lub czarnuszką. Nagrzać piekarnik do 190-200 st. C, blachę lekko natłuścić i układać paszteciki na blasze oraz wstawić do piekarnika na 15 min.
Gdy się zrumienią, wyjąć , przełożyć paszteciki na tacę i jeść na ciepło skrapiając tabasco.
Brokuły opłukać i podzielić na różyczki, a szynkę pokroić na zapałkę. Można dodać trochę sera startego żółtego z dziurami lub cheddara.
Nakładać łyżką na każdy płat ciasta po trzy różyczki brokuł, garstkę szynk, po szczypcie suszonych ziół i i startego sera, po czym zalepić płat ciasta w tzw. pieróg oraz naciąć na wierzchu drabinkę, by nadzienie" oddychało".
Posmarować na wierzchu ciastka rozmąconym białkiem i posypać saezamem lub czarnuszką. Nagrzać piekarnik do 190-200 st. C, blachę lekko natłuścić i układać paszteciki na blasze oraz wstawić do piekarnika na 15 min.
Gdy się zrumienią, wyjąć , przełożyć paszteciki na tacę i jeść na ciepło skrapiając tabasco.