Sposób przygotowania:
Paszteciki studenckie
Najpierw musimy pokroić w drobną kostkę: paprykę, szynkę i pieczarki. Ser szatkujemy na tarce . Pieczarki smażymy pamiętając o po soleniu i po pieprzeniu. Następnie porcję ciasta francuskiego kroimy tak aby wyszło nam jak najwięcej prostokątów takiej samej wielkości gdzie ułożymy farsz. Każdy prostokąt smarujemy odrobiną ketchupu, później kładziemy wg uznania szynkę, pieczarki paprykę, a na końcu ser. Zawijamy prostokąty z farszem w ruloniki.Dociskamy brzegi. Do miseczki wbijamy 1 jajko, dodajemy do niego łyżkę wody i roztrzepujemy. Jajkiem tym smarujemy wierzchnią cześć naszych ruloników, aby podczas pieczenia zrobiły się złociste. Ruloniki przekładamy na pergamin w dość dużych odstępach od siebie. Pieczemy je w temp.150stopni do czasu aż nabiorą koloru. Polecam do tych ruloników barszczyk czerwony :)
Życzę smacznego Kochani:)
Życzę smacznego Kochani:)