Sposób przygotowania:
Paszteciki z kapustą i grzybami
Grzyby gotujemy do miękkości w niewielkiej ilości wody.Odcedzamy i siekamy (wywar zostawiamy).Siekamy kapustę i cebule,zalewamy je wywarem z grzybów,dodajemy smalec i dusimy póki wywar całkiem nie wyparuje.Dodajemy grzyby i doprawiamy sola i pieprzem.Mieszamy.+++Drożdże ucieramy z cukrem,łyżką mąki i 3 łyżkami ciepłego mleka.Odstawiamy do wyrośnięcia.Dodajemy resztę mąki.jajka,żółtko i resztę mleka.Solimy lekko i zagniatamy.Powoli wlewamy stopiony tłuszcz-masło i wyrabiamy póki ciasto nie zacznie ładnie odchodzić od rąk.Odstawiamy do wyrośnięcia.Rozwałkowujemy na grubość 1 cm.Kroimy na kwadraty o boku około 7 cm.Na środku każdego układamy farsz i sklejamy paszteciki.Układamy na natłuszczoną i posypaną mąką blaszkę.Zostawiamy do wyrośnięcia.Smarujemy roztrzepanym żółtkiem.Pieczemy jakieś 25 minut w temperaturze 200*C.