malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Paszteciki z makiem

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Takie paszteciki mają inny zachwycający smak dzięki makowi. moja rodzina uwielbia słone wypieki jak paszteciki.

Paszteciki z makiem

Składniki:

Paszteciki z makiem

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki z makiem
Drożdże rozpuszczamy w mleku. Mąkę mieszamy z solą, mieszamy składniki zagniatamy ciasto, odstawiamy przykryte ściereczką. Grzyby smażymy z solą oraz pieprzem na oleju, pod koniec smażenia dodajemy majeranek, mieszamy, studzimy. Z ciasta rozwałkowujemy prostokąt po całości rozkładamy grzyby, zostawiamy wolne 2 cm z jednej strony brzegu i zwijamy w rulon w kierunku brzegu bez grzybów, następnie smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy makiem, pieczemy 30 min w temp. 160 stopni.