kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Paszteciki z nadzieniem warzywnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Chińskie paszteciki z nadzieniem z warzyw i mielonego drobiu

Paszteciki z nadzieniem warzywnym

Składniki:

Paszteciki z nadzieniem warzywnym

 

  • ciasto makaronowe,
  • 2 łyżki oleju sezamowego,
  • 4 cebule dymki,
  • 50 g pokrojonego bambusa z puszki
  • 200 g kiełków sojowych
  • 150 g marchwi
  • 1 pasztet drobiowy (130 g)
  • 2 łyzki sosu sojowego
  • sól
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • szczypta zmielonego kminku i anyżku

 

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki z nadzieniem warzywnym
Po przygotowaniu ciasta makaronowego powycinać średniej wielkości prostokąty. Na patelni dobrze rozgrzać olej. Dymkę z bambusem pokroić na cienkie paski, przełożyć na patelnię, dodać kiełki sojowe i wszystko zeszklić krótko na patelni, następnie dodać poszatkowaną marchew i pasztet. Przyprawić do smaku sosem sojowym i mieszanką pięciu przypraw. Nadzienie zdjąć z ognia i ostudzić. Nadzienie porozkładać na przygotowane prostokąty z ciasta, zawinąć i smażyć w dużej ilości tłuszczu przez ok.10-15 min.