malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Paszteciki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smakują doskonale podane z czerwonym barszczem. Są bardzo syte i można je przygotować dużo wcześniej i zamrozić.

Paszteciki z pieczarkami

Składniki:

Paszteciki z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki z pieczarkami
Drożdże rozpuszczamy w mleku, zagniatamy ze składników ciasto, odstawiamy na pół godziny i przykrywamy ściereczką. Pieczarki siekamy drobno i smażymy 15 min na łyżce oleju. Ciasto dzielimy na dwie części rozwałkowujemy na placek grubości 3 mm, wzdłuż wykładamy farsz zwijamy, po całości smarujemy jajkiem posypujemy ziołami, dzielimy na małe kawałki pieczemy w piekarniku 20 min w temp. 170 stopni.