Sposób przygotowania:
Pasztet
Kurczaka dokładnie myjemy wkładamy do garnka dodajemy
umyte i obrane warzywa (marchewki, selera, cebulę, pietruszki), listki i ziele i zalewamy wodą. Gotujemy mniej więcej przez godzinę.
Następnie odcedzamy, zostawiając tylko kurczaka, marchewkę,
seler i pietruszki, resztę składników wyrzucamy.
Bułkę należy namoczyć w wodzie
Mięso obieramy z kości i chrząstek, mielimy, należy też zmielić
marchewkę, seler, pietruszkę i boczek. Dodajemy bułkę razem z wodą i jajko.
Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Dokładnie mieszamy wszystkie składniki na jednolitą masę.
Przekładamy do podłużnej blaszki wysmarowanej olejem i pieczemy w piekarniku
nagrzanym do 180 stopni ok 45 minut.
umyte i obrane warzywa (marchewki, selera, cebulę, pietruszki), listki i ziele i zalewamy wodą. Gotujemy mniej więcej przez godzinę.
Następnie odcedzamy, zostawiając tylko kurczaka, marchewkę,
seler i pietruszki, resztę składników wyrzucamy.
Bułkę należy namoczyć w wodzie
Mięso obieramy z kości i chrząstek, mielimy, należy też zmielić
marchewkę, seler, pietruszkę i boczek. Dodajemy bułkę razem z wodą i jajko.
Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Dokładnie mieszamy wszystkie składniki na jednolitą masę.
Przekładamy do podłużnej blaszki wysmarowanej olejem i pieczemy w piekarniku
nagrzanym do 180 stopni ok 45 minut.
Lady Marmolada