Sposób przygotowania:
Pasztet 4
Cebule oraz marchew obieramy. Wieprzowinę myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą. Do wieprzowiny w garnku dodajemy jedną cebulę, przyprawy oraz marchew, gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu mięso wyjmujemy. Natomiast do gotującego się wywaru wrzucamy wątróbkę z kurczaka oraz drugą cebulę. Gotujemy je około 10 minut, po czym wyjmujemy je i osączamy. Następnie wieprzowinę, wątróbkę oraz warzywa mielimy w maszynce do mięsa. Do przemielonego mięsa dodajemy żółtka oraz przyprawy, całość dokładnie wyrabiamy dłońmi. Z białek natomiast ubijamy pianę, ostrożnie dodajemy ją do masy mięsnej. Wąskie blaszki natłuszczamy, obsypujemy bułką tartą. Przekładamy do blaszek masę mięsną. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy około 1,5 godziny.