Sposób przygotowania:
Pasztet drobiowy z końcówki pomidorowej
* są to składniki z zupy pomidorowej. Wątróbki drobiowe dokładnie oczyścić, opłukać i przełożyć do plastikowego pojemnika z zamknięciem. Dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek oraz masło w płynie. Jeżeli nie mamy takiego , można dodać 2 łyżki zwykłego masła. Pojemnik zamknąć i wstawić do mikrofalówki na 5 minut. Po tym czasie wątróbka ugotuje się. Pałki z kurczaka obrać , mięso pokroić. Marchewkę i pietruszkę również pokroić. Gdy wątróbka będzie już gotowa dodać do niej śmietanę, mięso z kurczaka warzywa, odrobinę soli i pieprzu oraz suszoną pietruszkę. Dokładnie zblendować. Masa powinna być płynna. Foremkę w której będziemy piec, wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Przelać masę, wstawić do nagrzanego piekarnika do 160 stopni i piec 40 minut. W tym czasie obrać i pokroić cebulę, poddusić na maśle z dodatkiem kucharka. Pozostawić do ostygnięcia. Pasztet podawać z cebulką i świeżym pieczywem. Smacznego:)
edytaha
agabi22
sama nie byłam pewna co z tego wyjdzie, ale wyszło naprawdę smacznie:)
edytaha
Odważny eksperyment :)