Sposób przygotowania:
Pasztet Eli z sokiem pomarańczowym
Wątróbkę umyć,odsączyć i obrać z tłuszczu i błonek.Szalotkę posiekać.Na patelni rozpuścić 2 łyżki masła,dodać wątróbkę,szalotkę,ziele angielskie,liść laurowy i smażyć,aż wątróbka nie będzie krwista.Do wątróbki dodać zawartość bulionetki i jeszcze smażyć aż składnkiki się połączą.Usunąć z wątróbki ziele angielskie i liść laurowy.Wątróbkę ostudzić i razem z cebulką włożyć do malaksera.dodać pozostałe masło i zmiksować na gładką masę.Do masy wlać sok pomarańczowy i jeszcze miksować,aż składniki się połączą.Wyłożyć pasztet do kokilek lub filiżanek i włożyć na kilka godzin do lodówki,żeby pasztet zastygł.Po wyjęciu z lodówki udekorować cząsteczkami pomarańczy i listkami bazylii lub natki pietruszki.Smacznego!