eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Pasztet Eli z sokiem pomarańczowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszny pomarańczowy pasztet z wątróbki drobiowej-bez pieczenia.

Pasztet Eli z sokiem pomarańczowym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pasztet Eli z sokiem pomarańczowym

 

  • Pasztet przygotowany w/g przepisu z Przepisy,pl,trochę zmodyfikowany.

 

Sposób przygotowania:

Pasztet Eli z sokiem pomarańczowym
Wątróbkę umyć,odsączyć i obrać z tłuszczu i błonek.Szalotkę posiekać.Na patelni rozpuścić 2 łyżki masła,dodać wątróbkę,szalotkę,ziele angielskie,liść laurowy i smażyć,aż wątróbka nie będzie krwista.Do wątróbki dodać zawartość bulionetki i jeszcze smażyć aż składnkiki się połączą.Usunąć z wątróbki ziele angielskie i liść laurowy.Wątróbkę ostudzić i razem z cebulką włożyć do malaksera.dodać pozostałe masło i zmiksować na gładką masę.Do masy wlać sok pomarańczowy i jeszcze miksować,aż składniki się połączą.Wyłożyć pasztet do kokilek lub filiżanek i włożyć na kilka godzin do lodówki,żeby pasztet zastygł.Po wyjęciu z lodówki udekorować cząsteczkami pomarańczy i listkami bazylii lub natki pietruszki.Smacznego!
Pasztet Eli z sokiem pomarańczowym
Na patelni rozpuścić 2 łyżki masła,dodać wątróbkę,szalotkę,ziele angielskie,liść laurowy i smażyć,aż wątróbka nie będzie krwista.