przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Pasztet kanapkowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pyszny kremowy pasztet doskonały do kanapek i innych przekąsek.

Pasztet kanapkowy

Składniki:

Pasztet kanapkowy

 

 

Sposób przygotowania:

Pasztet kanapkowy
Mięso kroimy na mniejsze kawałki. Wkładamy je do garnka. Cebulę, marchewkę i selera obieramy i wkładamy do garnka z mięsem. Dodajemy również liście laurowe, kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego.Zalewamy wrzątkiem, w takiej ilości, , aby woda przykrywała mięso. Dusimy mięso pod przykryciem, aż do miękkości. Kiedy mięso będzie już miękkie dokładamy do niego wątróbkę i dusimy jeszcze 5 minut. Mięso wyjmujemy z garnka, lekko studzimy i mielimy dwukrotnie razem z namoczoną i odciśniętą bułką. Dodajemy do zmielonego mięsa jajka oraz gałkę muszkatołową, trochę pieprzu i soli.Dolewamy brandy. MIeszamy starannie aby powstała jednolita masa. Przekładamy masę do blaszki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 50 minut.