malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Pasztet mieszany

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Potem kroimy na grube plastry i możemy jeść jako dodatek na kanapki. Uwielbiam ten pasztet, często robię go na świąteczne okazje.

Pasztet mieszany

Składniki:

Pasztet mieszany

 

Sposób przygotowania:

Pasztet mieszany
Pierś oraz boczek gotujemy w wodzie z listkiem, zielem do czasu miękkości. Przyprawy wyjmujemy i dodajemy wątróbkę, gotujemy jeszcze 15 minut. Studzimy wszystko, mielimy w maszynce do mięsa. Wyrabiamy masę, przyprawiamy solą, pieprzem, dodajemy przeciśniętym czosnek. Wsypujemy resztę przypraw, wbijamy jajka. Gdyby masa była mało elastyczna to dodajemy trochę mleka. Przekładamy do formy i pieczemy 1,5 godziny w temp. 160 stopni.