Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1040]

Pasztet rosołowy z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taki pasztet do dobry pomysł na wykorzystanie mięsa i wszystkich warzyw z rosołu. Dodałam do niego jeszcze podsmażone na maśle pieczarki.

Pasztet rosołowy z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasztet rosołowy z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Pasztet rosołowy z pieczarkami
W rondlu rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i smażymy, aż się zeszkli.

Zdejmujemy cebulę, w rondlu rozpuszczamy masło i podsmażamy na nim umyte i pokrojone w kostkę pieczarki. Następnie blendujemy pieczarki z cebulą na jednolitą masę.

Obrane z kości mięso mielimy w rozdrabniaczu lub w maszynce do mięsa.

Warzywa wrzucamy do blendera kielichowego i również blendujemy na gładką masę.

Łączymy wszystkie składniki w dużej misce i dokładnie mieszamy.

Dodajemy jajka, bułkę tartą, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz wszystkie przyprawy. Mieszamy.

Dwie blaszki wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy tłuszczem. Nakładamy do nich powstałą masę.

Pieczemy przez około 50 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Pasztet rosołowy z pieczarkami
Obrane z kości mięso mielimy w rozdrabniaczu lub w maszynce do mięsa.
Pasztet rosołowy z pieczarkami
Do dużej miski wrzucamy zblendowane warzywa, pieczarki oraz mięso. Dokładnie mieszamy.
Pasztet rosołowy z pieczarkami
Dodajemy jajka, bułkę tartą, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz wszystkie przyprawy. Mieszamy.
Pasztet rosołowy z pieczarkami
Dwie blaszki wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy tłuszczem. Nakładamy do nich powstałą masę.