Sposób przygotowania:
Pasztet rosołowy z pieczarkami
W rondlu rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i smażymy, aż się zeszkli.
Zdejmujemy cebulę, w rondlu rozpuszczamy masło i podsmażamy na nim umyte i pokrojone w kostkę pieczarki. Następnie blendujemy pieczarki z cebulą na jednolitą masę.
Obrane z kości mięso mielimy w rozdrabniaczu lub w maszynce do mięsa.
Warzywa wrzucamy do blendera kielichowego i również blendujemy na gładką masę.
Łączymy wszystkie składniki w dużej misce i dokładnie mieszamy.
Dodajemy jajka, bułkę tartą, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz wszystkie przyprawy. Mieszamy.
Dwie blaszki wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy tłuszczem. Nakładamy do nich powstałą masę.
Pieczemy przez około 50 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Zdejmujemy cebulę, w rondlu rozpuszczamy masło i podsmażamy na nim umyte i pokrojone w kostkę pieczarki. Następnie blendujemy pieczarki z cebulą na jednolitą masę.
Obrane z kości mięso mielimy w rozdrabniaczu lub w maszynce do mięsa.
Warzywa wrzucamy do blendera kielichowego i również blendujemy na gładką masę.
Łączymy wszystkie składniki w dużej misce i dokładnie mieszamy.
Dodajemy jajka, bułkę tartą, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz wszystkie przyprawy. Mieszamy.
Dwie blaszki wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy tłuszczem. Nakładamy do nich powstałą masę.
Pieczemy przez około 50 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
robaczek