Sposób przygotowania:
pasztet sojowy
Soję wypłukać, namoczyć do 3 h, odcedzić. Gotować do miekkości z liściem laurowym i niewielką ilością soli. Odcedzić.
Cebulę z czosnkiem podsmażyć na maśle, dodać przyprawy.
Zmielić soję, dodać chleb, startą marchew, cebulę z czosnkiem, koncentrat. Posmakować i ewentualnie przyprawić. Dodać jajka i bułkę tartą, wyrobić masę. Przełożyć do nasmarowanej i wysypanej bułką tartą keksówki, piec w mocno nagrzanym piekarniku ok. 45 minut.
Cebulę z czosnkiem podsmażyć na maśle, dodać przyprawy.
Zmielić soję, dodać chleb, startą marchew, cebulę z czosnkiem, koncentrat. Posmakować i ewentualnie przyprawić. Dodać jajka i bułkę tartą, wyrobić masę. Przełożyć do nasmarowanej i wysypanej bułką tartą keksówki, piec w mocno nagrzanym piekarniku ok. 45 minut.