Sposób przygotowania:
Pasztet w kapuście włoskiej
Kapustę umyj,sparz,7 większych liści oddziel i zalej osoloną wodą i zamocz na około 10 minut,pozostałą kapustę posiekaj.Z pieczywa odkrój skórkę,miąższ namocz.Mięso i posiekaną kapustę,odsączony chleb,jajka,doprawić do smaku pieprzem i solą,dodaj kminek i wszystko wyrobić .Liście kapusty odsączyć na sitku.Ułożyć liście obok siebie na długości formy.Z masy mięsnej uformować wałek i ułóż go na liściach kapusty.Zwiń je w roladę.Wysmaruj formę tłuszczem i włożyć do niej przygotowaną roladę i obłożyć plasterkami sera.Mąkę posiekać z pozostałą margaryną przełóż do rondla zalej rosołkiem,i gotuj przez 5 minut (ciągle mieszając)Przypraw do smaku solą,pieprzem i starta gałką muszkatołową.Roladę polej sosem wstaw do piekarnika w temperaturze 200 stopni piec na około 1 godziny.Po 30 minutach pieczenia przykryj folią blachę.