dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1158]

Pasztet wieprzowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Pasztet według przepisu mojej mamy. Idealny dla wielbicieli mięsa wieprzowego i pasztetów. War wypróbowania.

Pasztet wieprzowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasztet wieprzowy

 

 

Sposób przygotowania:

Pasztet wieprzowy
Mięso gotujemy z dodatkiem soli, pieprzu i liści laurowych. Wyjmujemy rosołu i mielimy. Marchew gotujemy w osolonej wodzie. Ścieramy na tarce. Cebulę siekamy i szklimy. Do mięsa dodajemy cebulę, marchew, wbijamy jajka i wsypujemy kaszę mannę aby masa była dość gęsta. Doprawiamy do smaku. Mięsną masę przekładamy do formy. Wyrównujemy i pieczemy ok 1 godzinę w 180 stopniach, Smacznego! 
Pasztet wieprzowy
Ugotowane mięso mielimy i dodajemy pozostałe składniki.
Pasztet wieprzowy
Masę wykładamy do formy i dokładnie wyrównujemy.