Sposób przygotowania:
Pasztet z cukinii
Jedną, dużą cukinię ścieramy na tarce o oczkach. Lekko solimy, po chwili odciskamy z powstałego soku. Przekładamy do dużej miski. Marchew, cebulę, ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do cukinii.Wbijamy żółtka a białka miksujemy na sztywno i odkładamy. Dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę, posiekany czosnek i natkę pietruszki. Wsypujemy bułkę tartą, kaszę manną i olej. Doprawiamy vegetą, pieprzem, sokiem z cytryny i przyprawą do mięs Knorr. Całość dokładnie mieszamy, na końcu dodajemy ubite białka. Łączymy je z masą i przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Pieczemy w nagrzanym piekarniku, w 180 stopniach, około 1 godziny i 15 minut. W czasie pieczenia pasztet lekko rośnie, ale po upieczeniu prawie nie opada. Smacznego
Czesiu
evita0007
anemon
Smakowita
Tit