Edyta2002

Edyta2002

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 196]

Pasztet z dzika

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Nie wyobrażam sobie świąt bez pasztetu....

Pasztet z dzika

Składniki:

Pasztet z dzika

 

  • 1 kg mięsa z dzika bez kości
  • 1/2 kg podgardla
  • 1 butelka czerwonego wytrawnego wina(750ml)
  • 1/2 glówka czosnku
  • 1 lyżeczka czerwonego pieprzu
  • 1 maly sloik marynowanego zielonego pieprzu
  • 1 kostka smalcu (200 g)

Sposób przygotowania:

Pasztet z dzika
Mięso z dzika i podgardle umyć i osuszyć. Następnie pokroić w kostkę. Przelożyć do naczynia, zalać winem, dodać obrane cale cząstki czosnku, w razie potrzeby dolać wodę aby mięso bylo cale przykryte plynem. Gotować aż mięso się rozgotuje. Dodać marynowany zielony pieprz wraz z zalewą. Pod koniec gotowania dosypać lyżeczkę czerwonego pieprzu i wymieszać na jednolitą masę. Dodać smalec. Calość pólplynnej masy przelożyć do wylożonej folią spożywczą foremki pasztetowej, mocno ubić i odstawić do schlodzenia...

Tagi:

mięso beza bezy