eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1514]

Pasztet z fasoli Eli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszny pasztet,nie tylko dla jaroszy.

Pasztet z fasoli Eli

Składniki:

Pasztet z fasoli Eli

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z fasoli Eli
Fasolę zalać na noc wodą.Odlać,przepłukać,zalać nową wodą i ugotować do miękkości.Drobno posiekaną cebulę i pokrojone grzyby podsmażyć na oleju,Dodać rozgniecione drożdże i dalej smażyć,aż wyparuje woda.Ugotowaną fasolę zmiksować,dodać grzyby ,przeciśnięty przez praskę czosnek,śmietanę,jajka,1 łyżkę sera,sól,pieprz,cząber do smaku.Masę wymieszać i dobrze utrzeć.Foremkę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia,wyłożyc masę,posypać resztą sera i piec przez 50-60 minut(zależy od pieca)w temperaturze 180 stopni.Smacznego!