darek112

darek112

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 172]

Pasztet z kaszy gryczanej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Pasztet z kaszy gryczanej

Pasztet z kaszy gryczanej

Składniki:

Pasztet z kaszy gryczanej

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z kaszy gryczanej
2 szklanki kaszy gryczanej przebrać, wsypać do 4 szklanek wrzątku z dodatkiem 1/2 łyżeczki soli i ugotować do miękości. Szklankę płatków owsianych zalać wodą, włożyć listek laurowy i ziele angielskie, mieszając ugotować na gęsto. 2 cebule obrać, posiekać i zeszklić na 2 łyżkach oleju. Ugotowaną kaszę, płatki owsiane i cebulę mielić.Wsypać 3 łyżki mąki kukurydzianej i dodać 2 paszteciki DROP do smaku i doprawić jeszcze solą, pieprzem oraz startą gałką muszkatołową ( wlać to do bulionu by masa nie była zbyt sucha). Podłużną brytfannę posmarować olejem i posypać bułką tartą. Nałożyć masę. Brytfanę wstawić do naczynia z ciepłą wodą, piec godzinę w temp.180 C.