klaudia_ewa

klaudia_ewa

Szef Kuchni
[Przepisów: 83]

Pasztet z krolika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

W sam raz na kanapke:) Czesc mozna zamrozic.

Pasztet z krolika

Składniki:

Pasztet z krolika

 

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z krolika
Krolika gotujemy wraz z lisciamy laurowymi i zielem angielskim. Wyciagamy go, po czym obieramy z miesa. Boczek, krolika i bulki przpuszczamy przez maszynke do mielenia miesa. Dodajemy jajka, pokrojona w kostke cebule, sol i pieprz a takze tluszcz ktory uda nam sie zebraz z rosolu i 3-4 lyzki rosolu. Mieszamy, wlewamy do blaszek (ja wlewam do podluznych, pozniej latwiej pociac i zamrozic) i pieczemy, az wierzch bedzie chrupiacy.

Tagi:

jajko jajka