paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Pasztet z papryką i pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszny i łatwy w wykonaniu pasztet drobiowo- wieprzowy z pieczarkami oraz czerwoną papryką i warzywami.

Pasztet z papryką i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasztet z papryką i pieczarkami

 

  • udko 2 sztuki
  • wątróbka drobiowa 40 dag
  • bułka czerstwa 1 sztuka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • vegeta do smaku
  • papryka czerwona 2 sztuki
  • pieczarki 15 dag
  • jajko 4 sztuki
  • podgardle wędzone 25 dag
  • mięso wieprzowe 0,75 kg
  • pietruszka korzeń korzeń 1 sztuka
  • marchew 2 sztuki
  • liść laurowy 2 sztuki
  • ziele angielskie 4 sztuki
  • cebula 3 sztuki
  • majeranek 2,5 łyżki

Sposób przygotowania:

Pasztet z papryką i pieczarkami
Mięsa ugotować z dodatkiem marchwi, pietruszki, ziela i liścia oraz soli. Wystudzić i obrać od kości. Mięso i gotowane warzywa przepuścić trzy razy przez maszynkę.Paprykę pokroić w kostkę., a pieczarki obrać i ugotować w lekko osolonym wrzątku. Cebulę drobno posiekać i usmażyć z oczyszczoną i wypłukaną wątróbką, następnie wątróbkę skręcić w maszynce.Bułkę namoczyć w wywarze po mięsie i dodać do mięsa wraz żółtkami i przyprawami do smaku. Wymieszać. Na koniec dodać pieczarki i paprykę delikatnie wymieszać. Z białek ubić pianę, dodać do mięsa i delikatnie wymieszać. Farsz przełożyć do formy i wyrównać. Piec około 1 godziny w temp. 180 stopni.
Pasztet z papryką i pieczarkami
Mięso i gotowane warzywa przepuścić trzy razy przez maszynkę.
Pasztet z papryką i pieczarkami
Bułkę namoczyć w wywarze po mięsie i dodać do mięsa wraz żółtkami i przyprawami do smaku. Wymieszać.
Pasztet z papryką i pieczarkami
Na koniec dodać pieczarki i paprykę delikatnie wymieszać.
Pasztet z papryką i pieczarkami
Z białek ubić pianę, dodać do mięsa i delikatnie wymieszać. Farsz przełożyć do formy i wyrównać.