marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Pasztet z ryby surowej.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Rybę oczyścić,obrać z ości i zemleć z namoczoną bułką w maszynce.Resztę składników wraz rybą utrzeć,doprawić,wymieszać.Włożyć do formy.Upiec

Pasztet z ryby surowej.

Składniki:

Pasztet z ryby surowej.

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z ryby surowej.
Oczyszczoną rybę obrać z ości i zemleć w maszynce razem z nam-
-oczoną w mleku bułką.Margarynę utrzeć na pianę,dodać żółtka,zmieloną rybę,śmietanę,sól,pieprz,startą gałkę muszkatołową,a na końcu pianę z białek i wymieszać.Masą wypeł-
-nić do 3/4 objętości formy wysmarowanej tłuszczem i wysypaną bułką tartą.Zamknąć szczelnie i piec w piekarniku ok.60 min.Gdy
wierzch pasztetu ma złoty kolor,a boki odstają od formy,wyłożyć ostrożnie na okrągły półmisek.Podawać z sosem pieczarkowym lub cytrynowym.

Tagi:

jajko tarta jajka