Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Pasztet z soczewicy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pasztet z soczewicy

Pasztet z soczewicy

Składniki:

Pasztet z soczewicy

 

  • 30 dag soczewicy
  • 2 l bulionu warzywnego
  • 2 cebule, posiekane
  • 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • 2 jajka
  • 5 łyżek mleka
  • 3 łyżki sosu chilli
  • 1 łyżeczka Ziarenek Smaku
  • 2 łyżeczki curry
  • olej
  • masło

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z soczewicy

Na oleju smażymy cebulę, czosnek i przyprawy. Dodajemy bulion i soczewicę i gotujemy do miękkości. Nadmiar wywaru odlewamy, dodajemy sos chilli, jajka, mleko i miksujemy blenderem. Pieczemy w wysmarowanej masłem formie aluminiowej około 40-50 minut.