Sposób przygotowania:
Pasztet z warzywami
Wątróbkę gotujemy we wrzącej wodzie przez 4 minuty.
Warzywa obrać, opłukać , ugotować.
Pieczarki umyć, ugotować.
Cebulę obrać, włożyć do wrzącej wody z podgardlem i przyprawami, ugotować.
Mięso wieprzowe zmielić z warzywami, pieczarkami, wątróbką.
Bułkę namoczyć w wywarze, w którym gotowało się podgardle, odcisnąć.
Podgardle zemleć 3 razy z cebulą i bułką.
Wszystkie składniki połączyć, wymieszać z jajkami, solą i pieprzem.
Masę mięsną włożyć do wysmarowanej tłuszczem formy.
Słoninę pokroić na kawałki, ułożyć na wierzchu.
Piec 1 godz w 190 stop.
Warzywa obrać, opłukać , ugotować.
Pieczarki umyć, ugotować.
Cebulę obrać, włożyć do wrzącej wody z podgardlem i przyprawami, ugotować.
Mięso wieprzowe zmielić z warzywami, pieczarkami, wątróbką.
Bułkę namoczyć w wywarze, w którym gotowało się podgardle, odcisnąć.
Podgardle zemleć 3 razy z cebulą i bułką.
Wszystkie składniki połączyć, wymieszać z jajkami, solą i pieprzem.
Masę mięsną włożyć do wysmarowanej tłuszczem formy.
Słoninę pokroić na kawałki, ułożyć na wierzchu.
Piec 1 godz w 190 stop.