maxiuq

maxiuq

Kucharz
[Przepisów: 32]

Pasztet z Wątróbkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo proste danie z pasztetem :)

Pasztet z Wątróbkami

Składniki:

Pasztet z Wątróbkami

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z Wątróbkami
Grzyby namoczyć na noc, następnego dnia ugotować do miękkości. Wywar odparować do pół szklanki. Cebulę posiekać, przesmażyć na smalcu. Dodać pokrojone wątróbki, dusić 15 minut. Osączone grzyby i cebulę z wątróbką zmielic trzy razy w maszynce. Do masy dodać masło i wywar z grzybów, wyrobić. Doprawić do smaku solą, Pieprzem czarnym mielonym, Imbirem mielonym i Gałką muszkatołową mieloną. Zmieszać z pasztetem. Podawać schłodzony.