agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Pasztet z wątróbki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

przepis z programu o gotowaniu Gordon Ramsay

Pasztet z wątróbki

Składniki:

Pasztet z wątróbki

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z wątróbki
Wątróbkę oczyścić i opłukać zimną wodą, przełożyć do plastikowej miski, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz masło(250 g). Przykryć talerzem i włożyć do mikrofalówki na 5 minut.wątróbka ugotuję się. Do ciepłej wątróbki dodać suszone przyprawy i 150 ml śmietany. wszystko dokładnie zblendować na mus. Wlać do formy i pozostawić do ostygnięcia. Wstawić do lodówki na ok 1,5 godziny. Smacznego:)