A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Pasztet z żurawiną

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

świąteczny pasztet znika błyskawicznie ;-)

Pasztet z żurawiną

Składniki:

Pasztet z żurawiną

 

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z żurawiną
Mięso gotujemy z dodatkiem listka,ziela i pieprzu,lekko osolone.Mielimy mięso, jajko,warzywa i dokładnie mieszamy,dodajemy jajka,przyprawy i żurawinę.Wyrabiamy masę jeśli jest za luźna możemy dodać niewielką ilość kaszy manny,radzę zrezygnować z bułki tartej.Wykładamy do blaszki i pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180*.Ostudzony pasztet kroimy w 0,5 centymetrowe plastry.Smacznego.