LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Patisony faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Wyśmienity i okazały obiadek.

Patisony faszerowane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Patisony faszerowane

 

 

Sposób przygotowania:

Patisony faszerowane
Kaszę ugotować, dodać do niej pokrojony drobno boczek i cebulę. Grzyby namoczyć, pokroić w paski. Wymieszać razem z grzybami i przyprawami. Masą napełnić patisony, posypać żółtym serem, przykryć odkrojonym wierzchem. Wyłożyć na wysmarowaną oliwą blachę. Piec w piekarniku ok. pół godziny w temperaturze 180 stopni. Smacznego.
Patisony faszerowane
Gotowanie kaszy jęczmiennej na farsz do patisonów.
Patisony faszerowane
Krojenie w paski namoczonych grzybków do farszu.
Patisony faszerowane
Podsmażanie cebulki do farszu do patisonów.
Patisony faszerowane
Starcie żółtego sera do faszerowanych patisonów.